Audi predstavlja svoju novu besnu mašinu kreiranu posebno za Dakar reli

Nemačka kompanija Audi želi da uradi daleko više od običnog stvaranja ekstremnog takmičarskog automobila za 2022 Dakar trku, jer se sprema da uđe u svet reli šampionata sa potpuno novim čudovištem, elektrifikovanom mašinom nazvanom RSQ E-Tron...

Audi RSQ E-Tron opremljen je sa dvolitarskim inlajn turbo četvorocilindrašem koga pokreće baterija od 50 kWh. Ovaj kolos poseduje dva električna motora, ali istovremeno koristi isti gasni motor koji se nalazi u Audi RS5 Turbo DTM izdanjima. Električne komponente su tokom razvijanja ovog modela pozajmljene iz Audi E-Tron FE07 Formula E bolida, koji je proizvođač kreirao ove godine.

Pošto je hibrid, ovaj motor funkcioniše kao generator koji menja bateriju dok je automobil u pokretu, okrećući konstantno treći električni motor automobila. Jedinica dostiže najveću efikasnost između 4.500 i 6.000 rotacija u minuti, istovremno se ponašajući kao generator energije prikupljene tokom kočenja. Ova funkcija potpomaže obnovi energije RSQ E-Tron modela, takođe. Nova električna zver kompanije Audi razvija 671 ks kombinovano, omogućujući vozaču besprekornu kontrolu i vožnju.

Na estetskom polju, ovaj električni terenski džin konstruisan je od ugljeničnih vlakana i poseduje lažnu jednodelnu masku sa prednje strane. Uglađeni zadnji deo uparen je sa crevenim akcentima koje ističu točkove i felne, pružajući ovom automobilu potpuno zastrašujući izgled. Sa ulaskom E-Tron modela u Dakar reli šampionat, Audi je otvorio novo poglavlje u svojoj bogatoj istoriji. Sa RSQ E-Tron automobilom, nemački brend želi da stvori hibridni ekvivalent koji se može takmičiti sa ostalim benzinski napajanim vozilima uključenim u Dakar reli.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group