Električni Audi RS3 uplašio vozače Porsche vozila

Ovo je dokaz da su električni automobili budućnost...

Početkom ove godine, zvanično je predstavljena veoma moćna električna verzija Audi A3 sedana koja nosi naziv Schaeffler 4ePerformance Concept. Ovo je remek delo Schaeffler kompanije koja je sponzor Audiju i često je glavni dobavljač delova i auto opreme. Ova kompanija odlučila je da zajedno sa Audijem napravi ovaj električni koncept i da tako svetu pokaže zbog čega su električni agregati budućnost automobilizma.

Verovali ili ne, električni motor koji se nalazi u ovom automobilu proizvodi 1180 konjskih snaga, što znači  da je ovo neverovatno brza zver. Brzinu od 0 do 200 km/h Audi RS3 postiže za 7 sekundi, ali kako bi vam bolje objasnili koliko je to zapravo brzo, onda ćemo vam samo reći da Lamborghini Huracan istu ovu brzinu postiže za 8.9 sekundi.

Porsche je hteo da proveri da li je Audi zaista toliko brz pa je model 911 GT2 RS izazvao ovog električnog monstruma. Audi je sa oduševljenjem prihvatio izazov, oduvao Porschea i pokazao svima zbog čega se svi plaše Audi imena.

Pogledajte video klip:

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group