Ghost ‘Amber Roads’ – novo Bespoke izdanje Rolls Royce brenda

Više slika

Više slika

Rolls Royce je predstavio svoje najnovije Bespoke remek delo – Ghost ‘Amber Roads’ tokom specijalnog događaja koji se odigrao u gradu Kaltene u Letoniji…

Veličanstvena nova kolekcija, koja se sastoji od samo 12 primeraka, inspirisana je ćilibarom koji je poznat i kao “Zlato severa”. Ćilibar, koji predstavlja fosilizovanu smolu drveta, cenjen je kao dragulj milienijuma: preko 3.500 godina, on je korišćen za trgovinu na rutama poznatim kao “Amber Roads”, povezujući Baltičko more gde je pronađen na obali nakon oluje, sa Mediteranom.

Rolls Royce Bespoke kolektiva dizajnera, inžinjera i zanatlija, pronašla je inspiraciju u bojama, teksturama i raspoloženjima ovog dragocenog prirodnog materijala prilikom kreiranja Ghost ‘Amber Roads’ modela. Za eksterijer, ovaj tim je razvio nove Bespoke spoljne boje koje u sebi predstavljaju toplinu ćilibara, kao i njegov interesantni karakter – Lyrical Copper i Cornish White korišćene su preko Bronze u dvotonskom finišu.

Nakon što otvore vrata ovog automobila, vozač i njegovi saputnici biće pozdravljeni pločicama na obodu vrata koje su akcentovane suptilnim osvetljenjem u boji ćilibara. Enterijer je finiširan Dark Spice ili Seashell opcijama u kombinaciji sa Armagnac i Mandarin akcentima. Komadić poliranog ćilibara pronašao je svoje mesto u centralnom rotirajućem brojčaniku, kako bi čitavoj priči podario i taktilnu dimenziju.

Automobili su takođe dobili i čuveno Starlight Headliner nebo ovog brenda, koje predstavlja istorijske rute trgovine koje povezuju sever i jug Evrope, ilustrovane belim i ćilibarskim ‘zvezdicama’. Headliner nebo se u celosti ručno proizvodi tokom procesa koji minimalno traje 18 sati. Amber Roads rute su takođe oslikane u osvetljenom panelu maske.

Ghost ‘Amber Roads’ model imao je svoj javni debi na obali Baltičkog mora, nadomak grada Kaltene u Letoniji. Na ovom priobalnom potezu, komadići ćilibara se i dalje mogu naći od strane posetioca plaže, i dan danas.

Nikolas Rouds, Bespoke dizajner, naglasio je: “Ćilibar je neverovatan materijal. Za razliku od drugog dragog kamenja, u pitanju je fosil, tako da on u sebi skriva opipljivu vezu sa antičkim životom na planeti. Uz svoj minimalistički karakter, Ghost je predstavio savršeno prazno platno na kom se može predstaviti ovaj osećaj vanvremenskog, jednostavnosti i istrajne lepote. Oduševljen sam što znam da će Bespoke remek dela oduševljavati svoje vlasnike tokom njihovih sopstvenih putovanja i avantura na čitavoj planeti”.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group