KTM predstavio superlagani sportski automobil

Poznati proizvođač automobila odlučio je da uđe u svet automobilizma...

KTM je toliko dobar u proizvodnji motora da apsolutno dominira na čuvenom reliju Dakar od 2001. godine i poslednjih 19 godina je apsolutni šampion.

Oni koji voze ove motore kažu da oni nisu samo motori za prljavštinu i avanturističke ture koje austrijski proizvođač dobro pravi, već da poseduju jednu od najrazvijenijih linija motocikala na tržištu. Ali malo je onih koji su svesni činjenice da fabrika KTM takođe proizvodi mašine na četiri točka.

Nešto više od decenije unazad, KTM je predstavio svoj prvi automobil pod nazivom X-Bow. Otvoreni trkački četvorotočkaš stvoren je u partnerstvu sa Kiska Design, Audi, Reiter Engineering GmbH i proizvođačem šasije Dallara, a bio je namenjen isključivo trkačkim stazama. Nakon 12 godina, KTM je predstavio svog naslednika i on je apsolutno fascinantan.

Upoznajte X-Bow GTX, zatvoreni trkački automobil  koji će takođe biti deo GT trke i koji će se takmičiti u u novoj GT2 klasi.

Kao i njegov prethodnik, GTX je kreiran uz pomoć istih partnerskih marki. Dok je originalni X-Bow imao samo 354 KS, GTX poseduje mnogo snažniji 2,5-litarski, petocilindrični TFSI motor od Audija koji stvara 600 KS. KTM kaže da GTX teži samo 1000kg, što znači da trkački automobil dobija snagu od 600 KS po toni, što je pravo ludilo!

KTM je objavio samo dve slike GTX-a, što nam daje vrlo ograničenu predstavu o dizajnu automobila. Međutim, na njemu možemo videti ludi aero paket koji bi trebalo da mu pruži apsolutno ludu snagu i brzinu. Nema ni reči o ceni, ali austrijska marka je rekla da će do 2020. biti napravljena samo serija od 20 automobila.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group