Pablov Porsche odlazi na aukciju

Predstavljamo vam 1974 Porsche 911 Carrera 3.0 model koji nije ni nalik bilo kom drugom i mogao bi biti prodat po cifri većoj od jednog miliona dolara na predstojećoj onlajn aukciji...

Posebni 911 prvobitno se takmičio u International Race of Champions (IROC) seriji 1974. godine, kada je njime upravljao dvostruki Indy i Formula 1 šampion Emerson Fitipaldi. Nedugo nakon toga, ova mašina je prodata Rodžeru Penskeu i iste godine je završila u garaži privatnih trkačkih vozača Džona Tunstala i Čarlija Kempa.

Između 1974. i 1978. godine, ovaj par se trkao ovim automobilom na događajima kao što su Lime Rock Park, Talladega, Road Atlanta, Mid-Ohio, Road America i Mid-America. On se takođe pojavio na 24 Hours of Daytona i 12 Hours of Sebring trkama izdržljivosti, gde je završio na dvadeset i trećem mestu. Unikatni 911 Carrera 3.0 RSR prodat je zatim kralju kokaina Pablu Eskobaru, koji mu je dodao panele karoserije sa 935 linije i trkao se na brojnim događajima u svojoj zemlji.

Listing Collecting Cars aukcijske kuće, potvrdio je da je ovaj model vraćen u SAD nakon Pablove smrti i da je njegova karoserija vraćena u originalno stanje i da je ponovo opremljena liverijom koja ga je krasila u Fitipaldijevoj eri. Kao takav, automobil je ponovo opremljen svojom intrigantnom bojom poznatom kao Sahara Beige i poseduje veliki repni spojler, mat crne kape farova, bravice za brzo otvaranje poklopca motora i eksterni prekidač protivpožarnog aparata.

Ovaj model je prošao kroz potpuni proces restauracije između 2007. i 2010. godine i od tada je bio izlagan na brojnim događajima na kojima je osvojio mnoge nagrade.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group