Transformisani BMW E46 M3 sa moćnim V10 srcem iz E60 linije na autobanu

E46 M3 serija kompanije BMW donela je svetu najbolje M automobile moderne generacije, a kada se radi o motrorima bavarske kompanije iz istog perioda, ništa što je M Division kreirala za svoje ulične automobile ne može prići M5 V10 jedinicama E60 linije...

Mešavina ove dve stvari iz slavnog perioda verovatno predstavljaju nešto najbolje što kombinacija M automobila koju ste do sada mogli videti. Na svetu postoji samo nekoliko ovakvih automobila, dok je AutoTopNL youtube kanal došao do jednog od njih i pružio mu mogućnost da se dokaže na brojnim nemačkim putevima bez ograničenja.

Fabrički E46 M3 model kreiran je od 2000. do 2006. godine, sa 3,2 litara velikim ravnim S54 šestocilindrašem, dobrim za 338 ks i 365 Nm obrtnog momenta. Ovo je fantastična mašina, zadužena za omogućavanje značajne moći na zadnjoj osovini i sa iglom obrtometra koja se zaustavlja oko brutalne cifre od osam hiljada i stiže do nje veoma brzo.

Međutim, ovaj motor je gotovo nebitan pored surovog S85 V10 izdanja, koji se nalazio u modelima E60 M5 serije između 2004. do 2010. godine. Ovo je jedan od najluđih motora ikada uklopljenih u sedan automobilu i samo nešto manje sulud od onog koji se nalazi u M6 kupe izdanju, tako da S85 generiše skromnih 520 Nm obrtnog momenta i potrebno mu je 6.100 obrtaja u minuti kako bi ih razvio, ali zato poseduje 503 konja, na maksimalnih 8.250 rpm u crvenoj liniji, koji su sasvim dovoljni kako bi kompenzovali stvari.

Ljudi iza AutoTopNL kanala nisu nam pružili bilo kakve podatke koliko je tačno brži ovaj konvertovani E46 model u startu, ali sudeći prema načinu na koji preleće između stotke i trista kilometara na sat, možemo bez ikakvog preterivanja reći da je značajno povećanje u ubrzanju definitivno prisutno. Oba modela E46 M3 i E60 M5 dostizala su stotku za menje od pet sekundi kada su bili novi, ovaj M5 sigurno je skratio ovaj proces za nekoliko desetinki u poređenju sa svojim manjim bratom.

Međutim, najbolja stvar vezana za ovo čudovište, predstavljena ovim youtube snimkom, jeste njegov neverovatni zvuk. Ravni šestocilindraš M3 verzije imaju savršenu pesmu, ali ne voli svako tonove koje isporučuju sa svojom postavkom rezonatora. Sa druge strane, S85 V10 predstavlja sasvim drugi svet, koji donosi veliki potencijal za dostizanje ušnog orgazma.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group