Rukola postaje sve češći dodatak mnogim jelima...
Ovaj zeleniš je bogat mineralima i vitaminima i ima mnogobrojne blagodeti za naš organizam. Blago gorki ukus odlično se uklapa sa mnogim jelima, a najčešće se koristi u mediteranskim jelima i obrocima sa mesom.
Kako bismo vas motivisali da je što više jedete, predstavljamo vam 7 činjenica zbog kojih će vam upravo rukola postati omiljeno povrće:
- Čak i u starom Rimu rukola se smatrala moćnim afrodizijakom.
- Rukola se preporučuje trudnicama, ali i doiljama jer povećava laktaciju!
- Decu treba naučiti da jedu rukolu radi jačanja imunološkog sistema i sistema kostiju.
- Rukola sprečava pojavu raka, jača krvne sudove i smanjuje holesterol u krvi.
- Redovno konzumiranje ove biljke normalizuje metaboličke procese u organizmu, poboljšava varenje i jača nervni sistem.
- Rukola je neophodna za one koji pate od čireva ili gastritisa. Rukola štiti zidove želudca i ojačava ih.
- Rukola sadrži samo 25 kalorija na 100 grama! Možete je jesti koliko želite.
Dakle, samo pomoću ovih nekoliko rečenica možete shvatiti koliko je ovo povrće zdravo i korisno i zbog čega ga morate konzumirati svakodnevno.