Fitness - Ishrana

Energetska pića dovode do šloga

Istraživanja su pokazala da su energetska pića negativno utiču na kardiovaskularni sistem...

Svi znaju da energetska pića nisu baš naročito zdrava, ali najnovija istraživanja su ukazala na to da imate 5 puta veće šanse da dobijete šlog ako konzumirate ova pića. Razlog za to jeste što energetska pića dovode do blage aritmije, odnosno nepravilnog rada srca. To dalje dovodi do toga da se krv nepravilno transportuje kroz telo, a ako krv ne dospe u dovoljnim količinama u mozak, onda može doći do šloga koji čak može biti i smrtonosan.

Iako mnogi smatraju da im se ništa neće desiti ako popiju po neko energetsko piće, rezultati sa Univerziteta u Teksasu su pokazali da samo jedna limenka ovih pića dovodi do srčanih problema i aritmia, što ukazuje na veliku opasnost.

Istraživači na univerzitetu su ispitivanja radili na studentima koji su zdravi, koji su nepušači i koji retko kada piju alkohol. Kada su ovi ispitanici popili jednu limenku energetskog pića, rezultati su pokazali veliku promenu u njihovom srčanom radu.

Ovo dokazuje jednu stvar, a to je da energetska pića morate izbegavati po svaku cenu, ako želite da ostanete zdravi i da živite duže.

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group