Fitness - Ishrana

Evo šta će vam se desiti ako svakog dana pijete gazirana pića

Doktori i naučnici izdali uznemirujuće upozorenje...

Sigurni smo da znate da gazirani sokovi nisu zdravi i da škode organizmu, ali šta se zapravo dešava sa našim telom ako svakodnevno pijemo ova penušava pića. Postoji mnogo osoba, a sve je više dece, koja svakodnevno piju gazirane sokove, a neki čak ove sokove koriste i kao primarni izvor tečnosti.

Svetski naučnici i doktori izvršili su najnovija istraživanja i odlučili da vide kakav efekat gazirana pića imaju na naš organizam. Rezultati koji su dobijeni su šokantni i pokazali su da osobe koje svakog dana piju gazirane sokove imaju 31% veće šanse da umru od raka ili sr;anog udara.

Gazirana pića imaju loš uticaj na metabolizam i sadrže dosta štetnih supstanci koje dovode telo u kiselo tanje i na taj način stvaraju uslove za stvaranje raka različitih tipova. U ovim pićima se takođe nalaze i ogromne količine šećerakoje takođe mogu dosvesti do ozbiljnih problema.

Gleđ zuba počinje da truli nakon samo jednog gutljaja. Visok sadržaj kiseline u piću počinje da oštećuje gleđ zuba, a šećer pomaža da se ubza proces karijesa.

Jedna limenka gaziranog pića i vaš mozak počinje da "moli" za više. U jednoj limenci ima oko 46 grama šećera, što dovodi do receptora na svom jeziku i šalje poruku mozgu da je potrebno više.Jedna čaša soka svaki dan vodi do oko 5432 kalorija nedeljno.

Dakle, gazirana pića su napitak koji možete konzumirati samo po nekad i nikako ga ih ne smete konzumirati svakog dana, ako želite da budete zdravi i da živite duže.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group