Fitness - Ishrana

Evo zašto bademi moraju biti u vašoj svakodnevnoj ishrani

Svi znaju da su orašasti plodovi neverovatno zdravi, a pogotovu bademi...

Badem je neverovatno hranljiv i nutritivan. Sadrži korisne masti i proteine, a najnovija istraživanja su pokazala da može pojačati imuni sistem, kao i citrusna voća, iako u sebi nema vitamina C. Međutim, on u svom sastavu sadrži neke druge minerale i vitamine koji čine čuda za vaš organizam.

30 grama badema ima istu količinu kalcijuma kao i ¼ šolje mleka, pa ako niste neki mlekopijac, badem je odličan izvor ovog minerala. Takođe sadrži visoku koncentraciju vitamina E i sadrži koristna vlakna koja poboljšavaju varenje. Dokazano normalizuje krvni pritisak i odličan je kod osoba koje imaju problem sa istim.

Osim što čine čuda za krvni pritisak, bademi takođe smanjuju holesterol, deluju kao antioksidant, čiste vaše telo i krvotok, ubrzavaju metabolizam i pomažu vam da smršate. Takođe pozitivno utiču na naše oči, poboljšavaju moždane aktivnosti i čiste našu kožu.

Kao što i sami možete videti, bademi imaju jako velike zdravstvene benefite i pomažu nam da budemo zdraviji i srećniji, pa ih zato svakodnevno konzumirajte.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group