Ako vam je ponestalo ideja za doručak, onda vam nudimo još jedan lagani recept...
Francuski tost se u našim krajevima jede godinama i kod nas se ovo jelo zove „Prženice“. Međutim prženice predstaljvaju malo drugačiju verziju ovog jela, tako da ćemo se danas fokusirati samo na pripremu francuskog tosta koji je ukusan i koji se veoma brzo pravi.
U jedan dublji sud razbijte 2 jaja, dodajte četvrtinu šolje mleka, malo šećera, prstohvat soli, četvrtinu kašike cimeta i vanilin ekstrakt. Zagrejte nelepljivi tiganj i u njega rastopite malo putera.
Sve što dalje treba da uradite jeste da tost hleb umočite u smesu koju ste napravili i da ga ispečete na puteru. Za 5-10 minuta, napravićete nekoliko fransuskih tosteva, a dalje samo treba da budete kreativni i da naparavite preliv koji vama odgovara.
Mnogi koriste med ili šlag, neki se opredeljuju za javorov sirup, dok oni najveći ljubitelji šečera biraju nutelu i slične čokoladne namaze.
Pogledajte video klip i uživajte u pripremi ovog jela: