Fitness - Ishrana

Kako da pobedite želju za slatkišima

Dokazano je da šećeri izazivaju zavisnost, pa zato mnogi imaju problem da ih se odreknu...

Rafinisani i veštački šećeri nikako nisu dobri po naše telo i organizam i često dovode do zdravstvenih problema od kojih je najčešći dijabetes. Najveći problem stvaraju gazirani i slatki sokovi koji u svom sastavu mogi imati i do 35g šećera na 100g tečnosti što je zaista alarmantno, a oni koji piju veće količine ovih sokova na dan mogu biti u velikom problemu.

Zato su nutricionisti otkrili način na koji možete ublažiti potrebu sa slatkišima. Ključ leži u MEDU.

Kroz istoriju su med često nazivali hranom Bogova, jer je njegova slatka aroma nešto što svako momentalno zavoli. Med se danas koristi u različite svrhe, najčešće kao prirodni zaslađivač, ali mnogi ga konzumiraju zbog njegovih medicinskih dejstava.

Med sadrži vitamine, antioksidante i potrebne minerale koji će nahraniti i obogatiti vaše telo. Na ovaj način će vaš organizam biti snažniji, a vaš imuni sistem će biti otporniji, pa ćete samim tim biti zdraviji i srećniji.

Sirovi med koji dolazi direktno iz prirode i koji nije prerađen ne sadrži holesterol i pomaže vašem organizmu da smanji njegov procenat. Istraživanja su pokazala da je med odličan u borbi protiv loših masti, tako da će vam pomoći u mnogobrojnim dijetama.

Medjutim, ono u čemu je med najbolji jeste da šalje vašem mozgu signal da ste uneli šečer u telo. Ovaj šećer je zdraviji i mnogo korisniji od veštačkih šećera, pa zato nutricionisti kažu da treba da pojedete jednu kašiku meda kad god osetite neizdrživu potrebu za slatkišima.

Ako vam se piju gazirani slatki sokovi, razmuite med u običnoj ili kiseloj vodi i dobićete slatko piće koje će vam pomoći.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group