Fitness - Ishrana

Režim ishrane potreban za održavanje bicepsa preko 60 cm veličine

Stara poslovica glasi, nikada ne verujte mršavom kuvaru, ali šta je sa kuvarima koji poseduju bicepse širine 24 inča i ukupnu fizičku spremu Marvelovog superheroja?...

Bivši glavni kuvar Bele Kuće, Andre Raš, dolazi kao lik iz stripa nestvarne pojave i nedavno je tokom jednog snimanja izjavio da konzumira neverovatnih osam obroka dnevno kako bi održao svoj surovi fitnes režim.

Tokom leta 2018. godine, vojni veteran postao je viralna senzacija nakon što je fotografisan na travljaku Bele Kuće masivnih bicepsa potpuno izloženih pogledu. Kako bi održavao gigantske obime svojih ruku, četrdeset i sedam godina star kuvar konzumira od šest do deset hiljada kalorija dnevno, održavajući odnos pri unosu od 60/20/20.

"Ovo označava oko šezdeset procenata čistog proteina, dvadest posto čistih masti i dvadeset posto od ukupnog unosa koji odlazi na karbohidrate", Izjavio je super kuvar Men's Health publikaciji. "Ukoliko ovaj unos kalorija posmatramo u široj slici, možemo ga povezati sa olimpijskim plivačima ili bokserima koji jedu 6.000 i više na dnevnom nivou, ali i dalje ostaju na idealnoj kilaži, dok ja to radim kako bih na sličan način mogao da stvorim dovojno energije za izvođenje napornih vežbi."

Rašov dan počinje u tri ujutru. "Ustanem, meditiram, prevrnem se u startnu poziciju i uradim svoje sklekove." Nakon brze vežbe, kuvar pojede svoj proteinski šejk, kreiran od kikiriki putera, ovsene kaše, nemasne govedine i 24 kuvana jajeta. "Dvadeset jaja ubacujem bez žumanca, dok su četiri kompletna."

Šest ujutru predstavlja vreme za užinu. Raš kreće sa kikiriki puter i banana sendvičem, obogaćenim nekom od brojnih vrsta domaćeg džema. Nekoliko sati kasnije, vreme je za protein. Super kuvar za ovaj obrok pojede dve porcije govedine, nešto kvinoje, paradajza, limunovog soka, paprike, luka i feta sira u količini namenjenoj srednjim porodicama. 

Dva popodne predstavlja vreme za nešto veći obrok, sastavljen od piletine, odreska i belog pirinča. "Nisam ljubitelj braon ili divljeg pirinča. Najviše volim dobar organski jasmin pirinač". U šest sati kuvar kreće sa prvom večerom. U večernjoj premijeri on u oborok uključuje slatki krompir, brokoli, još piletine i još jedan proteinski šejk. Večera broj dva dolazu u osam uveče i sastoji se od ribe - od koje preferira lososa, dodajući mu paradajz i divlji kupus.

Nakon toga, Raš ne završava dan, već u deset uveče pristupa trećoj večeri sastavljenoj od proteinskog šejka, sa grčkim jogurtom, kvinojom i polovinom banane. Kada kompletira ovaj večernji maraton, kuvar dodaje i ponoćnu užinu koja se sastoji od još piletine.

"Zapamtite, ukoliko ne pomerate granice, onda se i ne trudite", dodao je Raš.

N.Đ.

Izvor: Men's Healt

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group