Fitness - Ishrana

Tornado omlet – novi način za spremanje doručka

Ako volite da jedete jaja, ali su vam dosadili klasični i dosadni recepti, onda će vas ovo oduševiti...

Reč je o korejskom receptu koji je vrlo jednostavan, ali koji će učiniti da jaja postanu vaše omiljeno jelo, jer će vam omogućiti da napravite potpuno novu dimenziju u serviranju vašeg doručka. Tornado omlet pravi se vrlo jednostavno i sve što vam je ptorebno jesu štapići za jelo, jer se ovaj omlet kreira pomoću njih.

Kada jaja umutite i sipate u zagrejan i nauljen tiganj, pustite da se oformi prvi sloj omleta, dok je gornji i dalje voden, a zatim stranice omleta privucite ka sredini štapićima. Tako ćete napraviti blagi vrh koji možete uhvatiti štapićima. Zatim lagano uvrćite omlet kao kada jedete špagete. Radite to postepeno,kako bi se razliveni delovi jajeta polako pržili i trudite se da što više uvrnete omlet kako bi on dobio lepši i primamljiviji izgled.

Kada se tornado omlet skroz sjedini i kada više ne bude tečnih delova, sklonite ga sa vatre, jer je on tada spreman za jelo. Tada ga možete služiti sa pirinčem, povrćem, salatom ili bilo kojim drugim dodatkom po vašem izboru.

Prijatno!

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group