Maratonac isprobao surovi fitnes test američkih marinaca

Jutrjuber i profesionalni dugoprugaš, Elajdža Or, isprobao je različite vrste fizičkih izazova na svom kanalu ranije, uklučujući i oponašanje vežbi olimpiskog atletičara Mo Faraha i poznatog fitnes fanatika, Mornaričku foku, Dejvida Goginsa...

U svom poslednjem videu, Or odlazi tamo gde je svega nekoliko drugih fitnes influensera ikada bilo i gotovo se ispovraćalo u svojim pokušajima prolaženja fizičkih testova koje koristi Marinski korpus Sjedinjenih Država. Surovi fitnes test sastoji se od zgibova, dokle god je moguće izdržati, dvominutnog izdržaja ili trbušnjaka i trčanja razdaljine od gotovo pet kilometara.

Or startuje sa zgivobima, od kojih mu je potrebno minumum pet ponavljanja kako bi dobio prolaznu ocenu, dok bi mu 23 donelo maksimalan rezultat. Atleta je uspeo da kompletira dvadeset uzastopnih ponavljanja u roku od pedeset sekundi, pre nego što je spao sa šipke.

Iako se većina jutjubera koja je učestvovala u testu opredelila za dvominutne trbušnjake, Or je izabrao izdržaj za svoju drugu rundu. "Uvek sam bio bolji u sklekovima i izdržaju nego u trbušnjacima", izjavio je trkač. "Istovremeno smatram da su oni odlična promena scenografije." Atleta je uspeo da ostane u izdržaju četiri minuta i dvadeset sekundi, što mu je donelo maksimalan rezultat u ovom delu testa. "Postalo je veoma teško na kraju, osetio sam kako mi svaki mišić na telu vibrira."

Treći i konačni deo jeste trčanje od 4,8 kilometara. Za razliku od pojedinih bodibilderia koji su pokušali ovaj test ranije, Or nije zabrinut zbog trkačkog dela iz razloga što je ova disciplina njegov život. Za dostizanje najboljeg rezultata i sto poena Elajdži Oru je bilo potrebno osamnaest minuta, ali je on ovaj deo kompletirao za 17 minuta i 31 sekund, nakon čega je još malo nastavio da trči čisto reda radi. Ukupan skor ovog momka iznosio je 290 od mogući 300 poena, što predstavlja rezultat "prve klase".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group