Ovaj čovek je oborio svetski rekord za IZDRŽAJ U SKLEKU

Svi oni koji treniraju će vam reći da je izdržaj u skleku ili PLANK, jedna od najtežih vežbi koje možete raditi...

Plank ili izdržaj u skleku je sjajna vežba koju preporučuju mnogi fitnes stručnjaci.  Ovo je jedna od najpopularnijih i najefektivnijih vežbi za abdominalni deo vašeg tela. Pored abdomena, ova vežba utiče i na veliki broj drugih mišića, pa će vaše ruke, ramena i noge takođe biti pod velikim naporom. Ako duži vremenski period ostanete u skleku, osetićete kako i drugi mišići počinju da se aktiviraju, pa ćete od ove stacionarne vežbe dobiti pravi trening.

Prosečan čovek u planku može da izdrži od 30 do 60 sekundi, što samo govori o tome kolilko je ova vežba zahtevna. Međutim, Džordž Hud, odlučio je da proba da obori ovaj rekord. On je stao u plank poziciju i posle 8 sati, 15 minuta i 15 sekundi, uspeo je da postavi novi svetski rekord i da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda.

Ljudi nisu mogli da veruju da neko može biti u stanju da toliko dugo izdrži, a Džordž je sa osmehom rekao da je sve moguće kada vaše telo naviknete na trening i bol.

Pogledajte video klip:

Foto:USA Today

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group