Svetski šampion otkriva svoje najbolje setove za pripremu pred teške mečeve

U vreme kada su bokserski mečevi popularniji nego ikada, sa rekordnim isplatama po revijalnoj borbi između nekog jutjubera i profesionalnih sportista koji su prdnuli u čabar, deluje da prvi bokseri padaju u drugi plan...

Međutim, oni su i dalje vrsta za sebe i trenutno svet poseduje brojne vrhunske boksere koji nažalost ne dobijaju dovoljno pažnje kao šarlatani koji se bore budalama za radost. Jedan od najočiglednijih primera jeste meksički borac Kanelo Alvarez, jedan od najuzbudljivijih boksera u 21. veku.

Ovaj čovek je osvojio četiri šampionata u četiri kategorije, iza sebe ima rekord od 56-1-2 i trenutno je rangiran kao vrhunski "funta za funtu" borac od strane brojnih svetskih stručnjaka. Alvarez sebe kotira visoko takođe, dok njegova Instagram stranica tvrdi da je on LICE BOKSA - baš ovako, velikim slovima.

Alvarez nastavlja da gradi svoje zaveštanje jednog od najvećih boraca svih vremena svojim predstojećim mečom srednje kategorije protiv Kejleba Planta koji će se održati šestog novembra, ali pre ove borbe, on je otvorio vrata svoga trening kampa, pružajući uvid u tipove vežbi koje koristi kako bi se pripremio za sve što ovaj sport sa sobom nosi.

Bokser i njegov trener za kondiciju i snagu, Munir Somoja, demonstrirali su sve rutine u snažnom udaranju i kružne treninge. "Moram biti spreman za svaku svoju borbu", izjavio je Alvarez. "Upravo zbog toga nasojim da održavam svoje rutine i odlazim u teretanu svakoga dana".

Ko god da želi da isproba trening rutine ovog profesionalnog boksera, potrebno je da zapamti da ih on ne koristi za izgradnju mišićne mase. Sasvim suprotno, Alvarez se putem ovih rutina fokusira na performanse unutar ringa i svaka pojedinačna vežba se fokusira na to da on postane bolji među konopcima.

Trenažne rutine koje vas mogu pripremiti za ring Kanela Alvareza:

1 Step up iskoraci sa trakama

1 minut

2 Iskorak preko klupe na jednoj nozi

30 sekundi po nozi

3A Podizanje kolena sa trakom

2 seta

3B Sprint sa trakom

2 seta

4A Mountain Climber pod usponom

30 sekundi

4B Spiderman Mountain Climber pod usponom

30 sekundi

5A Trbušnjaci sa sajlom

12 ponavljanja

5B Hollow body sa sajlom

12 ponavljanja

5C V trbušnjak sa sajlom

12 ponavljanja

6 Rotirajući udarac

2 seta od 6 do 8 ponavljanja

N.Đ.

Izvor: Men's Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group