Hoakin Finiks poziva sve da postanu vegani

Aktivista za prava životinja i slavni glumac Hoakin Finiks, pridružio se naporima udruženja PETA i njenoj kampanji We Are All Animals, koja cilja ka ohrabrivanju ljudi da pređu u vegansku sektu i okončaju skepticizam...

Na zvaničnoj strani PETA udruženja stoji da specisizam koji predstavlja verovanje da određene životinje žive i doživljavaju se kao inferiornije prema ljudima ili drugim životinjama iz jednostavnog razloga što su pripadnici druge vrste. PETA tvrdi da je ovaj problem najsličniji drugim, kao što su rasizam i seksizam, u tome što oni koji su moćniji kreiraju granice kako bi opravdali izrabljivanje ili izopštavanje svojih bližnjih i manje moćnijih od njih.

"Kada posmatramo svet kroz oči drugih životinja, mi možemo videti da smo u osnovi svi potpuno isti i da svi zaslužujemo život oslobođen patnje i bola", izjavio je Finiks. Oskarovac je prethodno otkrio da je odlučio da postane vegan u trećoj godini, nakon što su on, njegova braća i sestra prisustvovali ubijanju riba na veoma nasilan i agresivan način.

"Odmah je postalo potpuno jasno da je ovo nešto u čemu mi ne želimo da učestvujemo niti da podržimo. Za mene je to bilo potpuno očigledno", izjavio je Finiks u intervjuu datom magazinu Brut. "Ne želim da izazivam bol drugim živim i empatičnim bićima. Ne želim da im oduzimam mladunce, niti da ih primoravam da ostaju unutra i goje se samo zbog klanja. Ovo je apsurdno i varvarski i jednostavno ne mogu da razumem na koji način možete svedočiti svemu tome i da to ne utiče ni malo na vas."

Finiks sada tvrdi da je veganizam za njega sada jedna od najvažnijih stvari u životu, ali uprkos njegovim verovanjima, on neće uticati i primoravati svog sina Rivera da prati njegov put. Razgovarajući sa The Sunday Times, glumac je rekao: "Iskreno bih voleo da je on vegan, ali nisam niti ću nametati svoja verovanja i životni stil svom detetu. Smatram da to nije dobro. Edukovaću ga o realnosti. Definitivno ga neću indoktrinirati idejom da McDonald's poseduje "Happy Meal" oko koga ne postoji ništa je***o srećno".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group