Zabranjeni doručak!

Budući da je doručak po savetima mnogih lekara i nutricionista najvažniji obrok u toku dana, isti nikako ne bi trebalo da preskačete i „obavljate s nogu“...

Međutim, ponekad se desi (ako ne i češće) da zaista nemate dovoljno vremena da pripremite zdrav doručak koji će vas ispuniti energijom za dan koji sledi. Ako ste mislili da je bitno „samo nešto pojesti“ i doručak je obavljen, u velikoj ste zabludi, jer upravo namirnice koje konzumirate za doručak pokreću vaš organizam i daju mu neophodnu snagu, zbog čega je veoma bitno napraviti dobar izbor prilikom pripreme doručka. Postoje namirnice koje treba da izbegavate u jutarnjim satima, jer usporavaju vaš organizam i čine da se osećate umorno čak i posle dobrog sna.

Na prvom mestu su tu opšte zastupljeni SUHOMESNATI PROIZVODI...

Mesne prerađevine, bogate su nitratima koji se u najvećem broju slučajeva povezuju sa rakom debelog creva. Londonski Institut za istraživanje raka poručio je da se rizik od dobijanja ove opake bolesti može smanjiti na vrlo jednostavan način izbacivanjem preterane količine nitrata iz svakodnevne upotrebe. Iako primamljivog ukusa i mirisa, suhomesnati proizvodi su vrlo opasni i štetni.

Zatim slede ŽITARICE SA ŠEĆEROM...

Iako se u većini zapadnih zemalja praktikuje ova vrsta doručka, nikako nije preporučljivo da žitarice koje konzumirate budu obogaćene šećerom. Samim tim njihova hranljiva vrednost se smanjuje i vaš organizam se snabdeva nepotrebnim kalorijama. Pri unosu žitarica sa šećerom u organizam, nivo šećera u krvi naglo raste, ali vrlo ubrzo i pada, što može dovesti do toga da se osećate veoma iscrpljeno iako se još uvek niste bavili vašim svakodnevnim aktivnostima. Shodno tome, birajte žitarice bez šećera koje organizmu daju upravo ono što mu je potrebno.

Neodoljive i svima omiljene PALAČINKE SA PRELIVIMA OD ČOKOLADE...

Osim činjenice da testo nikada nije dobar izbor ako ste tek ustali iz kreveta, visok nivo fruktoze koji se nalazi u prelivima za palačinke dovodi do stvaranja suvišnih kilograma i samim tim osećaja nezadovoljstva sopstvenim izgledom. Poznato je takođe i da gojazne osobe, imaju veće šanse da obole od karcinoma usled nepotrebne masnoća koja se pri nezdravoj ishrani nakupila u njihovom organizmu. Pokušajte da makar u tim jutarnjim satima izbegnete ove primamljive hedonističke poslastice koje Vam mogu doneti mnogo više štete nego koristi.

Neizostavni TOST, KROFNA ILI PECIVO...i ostali proizvodi od belog brašna

Sama činjenica da su napravljeni od belog brašna sa dodatkom šećera, treba da predstavlja upozorenje svima onima koji drže do svog zdravlja. Iako ovi proizvodi imaju moć da utole glad u kratkom roku, isto tako ćete za veoma kratko vreme biti ponovo gladni, čime se stvara opasnost od pojave suvišnih kilograma i u velikom broju slučajeva dijabetesa. Nažalost, proizvodi od belog brašna su nezaobilazni na našim trpezama tokom čitavog dana i njihovu upotrebu u tolikom obimu je teško iskoreniti. Ako ne možete da zamislite doručak bez ovih proizvoda, birajte iste napravljene od integralnog brašna, celog zrna žitarica, crnog brašna, sa dodatkom ječma, raži ili ovsa.

Lažni saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma...DIJETALNI JOGURT

Daleko zdraviji proizvod od dijetalnog jeste obični jogurt, koji ne samo da ne sadrži toliki procenat veštačkih zaslađivača, poput pomenutog, već je i mnogo korisniji za ljudski organizam. Svakodnevna upotreba običnog jogurta doneće vam par kalorija više, koje ćete lako potrošiti, dok će vam sa druge strane, dijetalni jogurt iste uskratiti u zamenu za nepotrebnu količinu šećera koja će se naći u vašoj krvi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group