Kako spavanje utiče na mršavljenje

Idealan broj sati koje treba da utrošite na spavanje je 7-8 sati, sve preko ili ispod toga može uticati na vaš metabolizam...

Najnovija istraživanja su pokazala da san igra veliku ulogu u gubljenju kilograma, zadražavanju masti u telu, kao i o ubrzanju metabolizma. Osobe koje spavaju 7-8 sati imaju mnogo bolji metablizam, a masti u njihovim telima se brže i pravilnije razlažu. Osobe koje spavaju manje, imaju problem sa lučenjem hormona leptina, koji informiše mozak o sitosti. Taj hormon se smanjuje, i te osobe postaju gladnije, pa samim tim više jedu.

Osobe koje spavaju više imaju problem sa lučenjem hormona grelina, koji povećava apetit, pa takve osobe imauj veći nagon za hranom i takođe konzumiraju velike količine hrane. Pored toga, kada su spavanje i dnevni ritam poremećeni, metabolizam se usporava, a ako se ne bavite dodatnim fizičkim aktivnostima, možete dodati do pet kilograma godišnje!

Dakle, vrlo je važno koliko spavate i kada spavate, a ako želite da budete zdravi i da imate mnogo bolji metabolizam, onda se potrudite da ležete na vreme i da spavete barem 7 sati, jer će samo tako vaše telo biti zadovoljno, zdravo i srećno.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group