Klinac u Australiji upozorava vozače na skrivene policijske kamere

Umesto da sedi kući i igra igrice ili provede svoje vreme sa društvom napolju, sedamnaestogodišnji Bau Džekson stoji pokraj puta u Sidneju i upozorava vozače koji se približavaju mobilnim kamerama saobraćajne policije, u potpunosti skrivenim od pogleda...

Vozači koji prolaze putem često izražvaju svoju zahvalnost sviranjem i pružanjem poruka podrške ovom mladiću, dok neki čak izlaze iz svojih vozila i rukuju se sa njim pružajući mu slatkiše u znak zahvalnosti.

“Želim da se brinem o ljudima u ova prilično teška vremena. Ljudi ne bi trebalo da dobijaju kazne. Pomažem im i spašavam ih tokom čitavog meseca od kada sam to počeo da radim. Vozači mogu dobiti kazne i do 170 dolara samo zato što idu četiri kilometra preko ograničenja, dok se sada svi bore sa krizom i problemima, stoga i želim da im pomognem.”

Bau je izjavio da je proverio sa policijom kako bi osigurao da ne krši zakon, a kako je dalje naveo: „Oni smatraju da radim društveno korisni rad jer zapravo usporavam ljude u saobraćaju“. Ovaj dečak takođe veruje i da nije fer skirvati saobraćajne kamere: „Ukoliko žele da spašavaju živote, onda bi trebalo da postave znak ovde i upozoravaju ljude, zajedno sa znakovima sa prednje i zadnje strane automobila.

Njegov otac, Din Džekson, priznaje da je bio potpuno spreman da podrži svog sina odmah nakon što mu je saopštio svoju ideju: „Moja prva reakcija je bila, ’da li stvarno želiš to da uradiš?’, na šta je on odgovorio potvrdno. Dok brojna deca njegovih godina uglavnom rade stvari isključivo zbog sebe, Bau radi nešto za svoju zajednicu, a to je veoma lepo, sve dok je bezbedno i nije protivzakonito, naravno“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group