Lifestyle - Saveti

Kako da eliminišete neprijatne mirise auto klima uređaja

Ako ste u vašem automobilu osetili neprijatne mirise posle paljenja klime, onda obavezno uradite ovo...

Klima uređaji koji se nalaze u našim vozilima rade tako što usisvaju spoljašnji vazduh, koji prolazi kroz kompresor koji dalje greje ili hladi vazduh, koji se na kraju ubacuje u kabinu kroz ventilacione otvore. Međutim, posle određenog vremena, u ventilacionom sistemu automobila i u filteru klime mogu se razviti bakterije i buđ koje dovode do stvaranje neprijatnih mirisa.

Međutim, neprijatni mirisi nisu najveći problem. Bakterije i buđ koja se stvaraju sistemu ventilacije duvanjem se unose u vašu kabinu, što može dovesti do alergija, pa čak i pojave ozbiljnih bolesti. Zato je vrlo važno da eliminšete neprijatne mirise i da omogućite da vaš klima uređaj duva svež i čist vazduh.

Prvo šta treba da uradite jeste da zamenite filter klime (polen filter), a kako se taj filter menja možete pogledati na ovom LINKU:

Sledeća stvar je da upalite klimu na najjače i da otvorite vaše prozore u autu. Zatim kupite dezinfekciono sredstvo u spreju, a onda na usisnim delovima automobila isprskajte oko pola konzerve. Na ovaj način će dezinfekciono sredstvo proći kroz ventilacioni sistem i tako ubiti sve bakterije koje se tu nalaze.

Pogledajte klip:

Foto:denar.mk

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group