Lifestyle - Saveti

Kako se diže motor na zadnji točak

Ovo je izuzetno težak i opasan moto trik koji može ugroziti vaš i tuđi život, pa ga radite samo na zatvorenim ulicama i mestima na kojem nema ljudi...

Mnogi mladi motoristi pokušavajui da dignu motor na zadnji i zbog toga dolaze u situacije u kojima se povređuju i gube život. zato smo odlučili da vam pokažemo kako se motor diže na pravilan način. Ovo vam ne pokazujemo kako bi vas motivisali da ovo stalno radite, već smatramo da je bolje da vam neko pokaže pravilan način, nego da sami to pokušavate i da se tako povređujete.

Dizanje motora ne sme da se obavlja pomoću ljudske snage. Ako ste videli kako neki ljudi cimaju rukama motor pokušavajući da ga dignu, to ne radite, jer je to vrlo opasno i neefektivno. Potrebno je da iskoristite snagu motora. Ako je motor dovoljno snažan, on će se sam podići na zadnji točak.

Dakle, evo kako se to radi.

Ubacite motor u drugu brzinu. Držite kvačilo i lagano dajte gas, a zatim kvačilo naglo pustite. Naglo puštanje kvačila dovešće do toga da se prednji točak motora odvoji od zemlje. Što vaš gas bude jači, motor će se sve više podizati od zemlje. Naravno, tu dolazi opasnost od prevrtanja. Ako preterate sa gasom, motor se može prevnuti unazad. Zato vaša desna noga mora da bude uvek na kočnici, jer vas nožna kočnica vraća u normalan položaj, ali samo kada pustite gas.

Dakle gas koristite za podizanje, a kočnicu za spuštanje motora. Kada pronađete balans, uspećete da vozite motor na zadnjem točku.

Pogledajte video klip na kojem vam iskusne motordžije pokazuju kako se ovo radi na siguran način:

SAVETUJEMO SVE MOTORDŽIJE DA OVO RADE ŠTO MANJE, JER JE OVO VRLO OPASNO I JER DOVODI DO OZBILJNIH POVREDA I SMRTI !!!

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group