Da li ste ljubitelj sirove hrane?
Suši restorani postaju sve popularniji na našim prostorima i sve je više ljudi koji se odlučuju za obroke sa živom ribom. Istraživanja su pokazala da je suši zdrav i da pozitivno utiče na naše telo, pa je i to jedan od razloga zbog kojih se mnogi opredeljuju za ovaj način sirove ishrane. Međutim, problem mnogih je što ne mogu da priušte često zadovoljstvo u suši restoranima koji su prilično skupi.
Zato smo odlučili kako da sami napravite fenomenalan suši od lososa koj će se svideti vama, ali i vašim prijateljima.
Za početak vam je potreban pirinač za suši koji prvo morate dobro oprati u vodi, a zatim ga skuvati. Skuvani pirinač prelijte japanskim vinom kako bi on bio ukusniji i začinjeniji. Lososovo meso prvo isecite na tanke filete, a zatim te filete isecite na tanke trake. Uzmite jedan karstavac i presecite ga po pola i uzduž, izvadite semenke iz njega i isto ga isecite na trake pout lososa.
Kada to uradite, spremanje suši rolnica može da počne. Za pravljenje rolnica potrebno je da kupite morsku travu za suši koja dolazi u listovima. Unutar jednog lista stavite pirinač, jednu traku lososa i jednu traku krastavca, a zatim napravite rolnicu. Možete koristiti drvene podmetače ili tvrđe peškire kako bi motanje rolnica bilo lakše.
Velike rolne iseckajte na manje i poslužite ih uz malo đumbira, vasabi sosa i soja sosa.
Foto:The Spruce Eats