Đorđević skratio spisak

Selektor reprezentacije Srbije u košarci, Aleksandar Đorđević, doneo je odluku da Kešelj i Mitrović ne idu na predstojeće prvenstvo Evrope...

Pred selektorom je uvek težak zadatak da, između igrača koji mu stoje na raspolaganju, donese odluku kojih 12 će se naći na finalnom spisku putnika na Evrobasket. Iako su svi kandidati pokazali visoku profesionalnost i zalaganje, jednostavno u timu nema mesta za sve. Uoči prijateljskih utakmica u Izraelu, Đorđević je spisak skratio na 14 imena, posle čega će biti jasno kojih 12 igrača putuju. Iako se možda i očekivalo da Marko Kešelj bude višak na poziciji krila, jer je reprezentacija sasvim solidno popunjena na toj pozciji (Nikola Kalinić, Marko Simonović i Nemanja Dangubić), izostavljanje Luke Mitrovića se može posmatrati kroz prizmu iznenađenja, jer je krilna pozicija deficitarna ovog leta. U timu ostaju Nemanja Bjelica i Zoran Erceg, koji još uvek nije u pravoj formi.

"I dalje mislim kao i pre neki dan, da svih 16 kandidata zaslužuju da nastave pripreme i budu u timu za Evrobasket. Ali, jednostavno samo njih 12 može da igra na Evropskom prvenstvu. Luka Mitrović i Marko Kešelj su odlično radili na pripremama. U ovom slučaju odlučivali su najsitniji detalji. Svojim radom i zalaganjem zaslužili su da se na njih i dalje najozbiljnije računa", istakao je selektor Đorđević u nedavnom intervju.

Veliki izazovi stoje pred Srbijom, jer je poznato da se nalazi u „grupi smrti“, sa odličnim selekcijama Turske, domaćina Nemačke, Italije i Francuske. Od preostalih igrača, na raspolaganju Đorđeviću su - Miloš Teodosić, Nemanja Dangubić, Marko Simonović, , Vladimir Štimac, Nikola Milutinov, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg , Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, , Miroslav Raduljica i Ognjen Kuzmić.

U nastavku pripremnog perioda, Srbija će odigrati dve prijateljske utakmice sa izabranom selekcijom domaćina, jer je Ukrajina otkazala učešće usled finansijskih problema.

K.Č.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group