Federer ubedljiv za 10. polufinale Vimbldona

Rodžer Federer je na ubedljiv način došao do polufinala Vimbldona, pošto je sa 6:3, 7:5, 6:2 pobedio Žila Simona…

Deseti put u karijeri Federer je došao do polufinala, u napadu na osmu vimbldonsku titulu. Kiša je remetila planove i produžila meč, a Simon nije uspeo ozbiljnije da pripreti Švajcarcu, a jedino što je uspeo jeste da  prekine njegov niz od čak 116 gemova dobijenih pri servisu.

Federer je do šeste pobede u osmom međusobnom duelu došao posle sat i 34 minuta igre, a u polufinalu će igrati protiv Endija Mareja ili Vaseka Pospišila, čiji je duel u toku na Centralnom terenu.

"Teško je igrati kada se meč ovako prekida i nastavlja... Srećan sam zbog toga što sam uspeo da se izborim sa protivnikom i uslovima za igru", rekao je Švajcarac posle meča.

Prvi set je sigurno dobijen posle uvodnih 3:0, u drugom je posle Rodžerovih 5:3 Francuz odgovorio brejkom za izjednačenje. Odmah je istom merom uzvratio Federer, pa je servis za 2:0 u setovima odložila kiša. Po novom povratku na teren, Rodžer je bio ubedljiv, a meč je okončao sa 11 as poena.

P.Ć.

Izvor: Blic

Foto: Tanjug

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group