Konačno! Superkup i u Srbji

Nakon mnogo predloga i sugestija, Zajednica superligaša konačno je odredila da će se od ove godine u našoj zemlji igrati fudbalski Superkup.

Već dugo, sugestije za uvođenje Superkupa bile su samo predmet neobaveznih rasprava, a vodeći rukovodioci srpskog fudbala nisu bili preterano zaintresovani za ovu ideju.

Srbija je do ove odredbe bila jedna od retkih zemalja u kojoj se nije igrao Superkup – meč između pobednika prvenstva fudbalske lige i osvajača kupa. Ovime, fudbal u Srbiji konačno dobija i treći trofej.

Prema predlogu kalendara Zajednice superligaša, meč između Partizana (osvajača prvenstva) i Čukaričkog (osvajača kupa) trebao bi da se održi 7 dana pred početak prvenstva, tačnije 11. jula.

Predlog tek treba da se usvoji kao i da se odredi mesto održavanja meča, a prema nezvaničnim informacijama čekaju se sponzorska sredstva kojima bi ovaj meč bio omogućen.

N.Ž.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group