Košarkašice u II fazi prvenstva Evrope

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je sa pobedama na prvenstvu Evrope, obezbedivši plasman u drugu rundu takmičenja nakon pobede nad Velikom Britanijom sa 76:54 (21:12, 15:14, 28:12, 12:16)...

Ekipa selektorke Marine Maljković je maestralnom odbranom počela ovaj meč, povevši sa 9:0 nakon čega je, tek u petom minutu utakmice, primila prve poene. Činilo se tada da će srpske košarkašice imati veoma lak zadatak, ali su i Britanke umele da uzvrate: nekako su za tili čas, ponajviše zonskom odbranom, omele srpske devojke da nastave u istom ritmu, pa su od 7:21 stigli do 23:29 pred kraj druge deonice.

A po povratku - priča sa starta. I sa starta takmičenja, i sa starta ove utakmice: maestralno su igrale  izabranice selektorke Maljković, i uz 17 poena Sonje Petrović, 12 Jelene Milovanović, 11 Danijel Pejdž (uz 12 skokova) i deset poena Ane Dabović, upisale i treću pobedu na isto toliko nastupa na ovom šampionatu.

Ovoga puta, pobeda je izvojevana bez Dajane Butulije, a za sada nije poznato da li je njeno neulaženje u igru bilo iz taktičkih razloga, ili je u pitanju neka povreda. U poslednjem kolu prve faze, rival Srbije će u ponedeljak od 19 časova biti takođe neporažena reprezentacija Rusije.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group