Liga Šampiona: Bajern fantastičan, Barsa bolja od PSŽ

Bajern i Barselona su se plasirali u polufinale Lige šampiona nakon što su u revanš mečevima, na domaćim terenima, savladali Porto, odnosno PSŽ...

Fudbaleri portugalskog prvaka nisu znali šta ih je snašlo na terenu Bajerna u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona. Porto je u Nemačku došao sa velikom prednošću od 3:1 iz prvog meča, ali čak ni to nije bilo dovoljno, jer je portugalska ekipa uspela da za samo 41 minut igre primi čak 5 golova!

Golove za domaći tim su postigli Tijago Alkantara u 14, Žerom Boateng u 23, Tomas Miler u 36. i Robet Levandovski, koji je mrežu protivnika zatresao u 27. i 40. minutu.

U najavi meča su svi komentarisali da Bajern nikada u istoriji kluba nije uspeo da naknodadi zaostatak od dva gola iz prvog meča, međutim, igrači Pepa Gvardiole su dokazali da su spremni za ispisivanje novih stranica klubske istorije.

Igrači gostujućeg tima, demoralisani rezultatom iz prvog poluvremena, uspeli su da postignu počasni pogodak preko Džeksona Martineza, a konačan rezultat od 6:1 je postavio Ćabi Alonso u 88. minutu meča.

Manje uzbudljivo bilo je na Kampu Nou, gde je Barselona slavila u meču protiv Francuskog PSŽ sa 2:0, golovima Nejmara uz asistencije Inijeste i Danija Alveša. Na ovaj način, Katalonci su se plasirali u polufinale najelitnijeg takmičanja sa ukupnim rezultatom od 5:1.

 

 

Žreb polufinalnih parova Lige šampiona biće održan u petak u sedištu UEFA u Nionu.

 

P.Ć.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group