Novak izgubio u finalu Sinsinatija

Proslavljeni srpski teniser, ponovo nije uspeo da se domogne trofeja koji mu nedostaje u bogatoj riznici...

Masters turnir u Sinsinatiju, ostao je nepremostiva prepreka za Novaka Đokovića, koji ni u petom finalu nije uspeo da ga pokori. Bolji u finalu Mastersa bio je Rodžer Federer, rezultatom 7:6, 6:3!

Zaslužena pobeda švajcarskog tenisera, imajući u vidu da se tokom celog turnira pokazao u daleko boljem izdanju i da se Novak nalazi u blagom padu forme. Rodžer je uspeo da znalački kazni sve greške protivnika i osvoji prestižnu nagradu. Velikim zalaganjem, Novak je ipak uspeo da dođe do finala gde ga je čekao iskusni protivnik. Budimo iskreni, teniseri poput Gofana i Dolgopolova nisu na nivou Rodžera, i da bi takvog tenisera pobedio, neophodno je da se uloži dodatni napor i broj grešaka svede na minimum. Pre meča, većina poznavaoca tenisa, blagu prednost je davala Rodžeru, iako je Novak proglašen za prvog favorita i nosioca na Sinsinatiju.

Agresivnim pristupom, švajcarski teniser je tokom celog meča diktirao tempo i vršio veliki pritisak na servis Novaka. Đoković nije uspeo da parira i izostale su prilike za brejk, jer je sinoć Švajcarac odlično servirao. Veliko samopouzdanje, koje je dobio pobedom nad Marejom, iskoristio je da pobedi favorizovanog Srbina, prvog nosioca na turniru. Sa čestim izlaskom na mrežu i znatno kraćim poenima, Rodžer je uspeo u potpunosti da nametne ritam koji mu odgovara.

U prvom setu je viđena velika borba, gde su oba tenisera imala dosta uspeha na svom servisu. Veliko rivalstvo, po 41. put, obeležili su i atraktivni potezi na oduševljenje brojne publike u Sinsinatiju. Neverovatno zvuči podatak, do sinoć su oba tenisera imala poravnat međusoban skor, i time je Rodžer jedan od retkih tenisera koji uspeva da parira najboljem teniseru sveta.

Da stvar bude teža po Novaka, uspešni Švajcarac je već tri puta uspevao da pobedi Novaka u finalima ovog Mastersa. Svakako turnir koji prija Rodžeru i koji mu je doneo odličnu zaradu u karijeri. Ono što je posebno važno, ovom pobedom se istakao i kao prvi favorit za poslednji Grend slem u sezoni - US Open. Treba istaći da se uoči finala Novak par puta požalio i na povredu, ali da to svakako nije razlog da se umanji pobeda Federera, koji je uspeo da osvoji prestižan turnir bez izgubljenog seta!

Prvi set je završen na razliku - 7:6 (7:1) u korist Rodžera, koji je tek u finišu seta uspeo da se oslobodi pritiska Novaka i reši set u svoju korist. U taj-brejku je uspeo da osvoji nekoliko poena na servis Srbina i da na najbolji način privede set kraju.

Drugi set je počeo u istom ritmu, kao i prvi. Rodžer je pritiskao i koristio svoj odličan servis. Po prvi put je uspeo i da oduzme servis protivniku za rezultat od 2:0. Novaku je malo šta polazilo za rukom sinoć, ali se nekako održavao u igri, velikom borbom i zalaganjem. Šesti gem drugog seta je doneo i najveću borbu na meču. Preko 10 minuta borbe i uz veliki broj atraktivnih poena, Švajcarac ipak uspeva da zadrži svoj servis i poveća rezultat na 4:2. To je bio i poslednji Novakov pokušaj da se vrati u meč. Više od toga, jednostavno nije mogao.

Nakon meča, Novak je sportski izjavio da je Švajcarac sasvim zasluženo došao do trijumfa i da se nada da će u budućnosti uspeti da osvoji trofej koji mu nedostaje. "Rodžer je igrao sjajno danas i zaslužio je da pobedi. Ovo je peti put da sam u finalu i nisam osvojio titulu, ništa, moram da sačekam da se Rodžer penzioniše. Zaista pokušavam, dajem sve od sebe, želim sve više i više… Hvala vam svima na velikoj podršci.", izjavio je Srbin nakon meča, sa osmehom na licu.

Foto: Mondo.rs, B92.net

K.Č.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group