Vožnja - Automobili

Kia će lansirati 7 električnih vozila do 2027. godine

Kia je najavila paletu potpuno novih električnih vozila koju će lansirati kao deo svoje globalne EV strategije poslovanja.

Južnokorejski proizvođač automobila želi da uspostavi lidersku poziciju na globalnom električnom tržištu i prema svojoj strategiji „Plan S“ najavljenoj početkom 2020. godine, proširiće svoj asortiman baterijskih električnih vozila na 11 modela do 2025. Najava koju je objavila Kia prikazuje sedam namenskih električnih vozila koja će lansirati do 2027. godine.

Kia nije objavila mnogo detalja o ovih sedam vozila, ali je potvrdila da je prvi od njih model pod kodnim imenom CV i biće objavljen sledeće godine kao prvi namenski BEV model. Ovaj model „nudiće jednak konkurentan kvalitet proizvoda i privlačan dizajn kao i ostala Kijina vozila.“, kaže proizvođač.

Iako su detalji oskudni, jedna jedina slika ukazuje na to da su četiri nova EV-a zapravo SUV-ovi . Čini se da je jedan sportski model, dok su dva druga hečbek vozila. Kia je potvrdila da će premijera CV modela sledeće godine sa sobom doneti novi smer dizajna koji će najviti kako će ostali modeli izgledati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group