Vožnja - Automobili

Retki McLaren 765LT izgoreo kao šibica

Incident se dogodio prošle nedelje nedelje, a kada je vatrogasno odeljenje stiglo na mesto događaja pronašlo je vozilo u plamenu odmah pokraj točilice goriva...

Iako su radnici lokalnog vatrogasnog odeljenja veoma brzo ugasili plamen, oni ipak nisu bili u mogućnosti da spasu britanski superautomobil. Kao što možemo videti na fotografijama, pensilvanijski superautomobil kompletno je uništen u požaru i iza njega je ostala istopljena masa metala, ugljeničnih vlakana i plastike.

Kao so na ranu ovoj šteti dolazi činjenica da je vlasnik nedavno kupio svoj retki automobil i prema njegovim tvrdnjama vožen je svega 160 kilometara, ali na svu sreću, tokom ovog požara niko nije povređen.

Istraga će utvrditi šta je izazvalo požar, dok činjenica da je on nastao pokraj pištolja za gorivo sugeriše na to da je došlo do neke varnice koja je startovala vatru, ali je za sada nemoguće tako nešto tvrditi. Šta god da je startovalo požar u ovom slučaju iskreno se nadamo da vozač poseduje polisu osiguranja koja može pokriti njegovu štetu i gubitak automobila.

Vredi napomenuti da McLaren 765LT napaja četvorocilindrični V8 motor duplog turbo punjenja, zadužen za stvaranje 755 ks pri 7.500 rpm i 800 Nm obrtnog momenta. Cena ovog modela preko okeana startuje sa 358.000 dolara.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group