Kako da održite motivaciju u teretani

Posle dugog vremenskog perioda i odlazak u teretanu može da dosadi...

Najveći problem kod treniranja nisu teške vežbe i svakodnevni napori, već dugotrajnost i upornost koju moramo da pronađemo u sebi. To je najveći test i najteži zadatak koji mnogi ne mogu da pobede. Zbog toga je MOTIVACIJA neverovatno važna.

AKo želite rezultate i želite da imate telo iz snova, onda je važno da ostanete motivisani na svakodnevnom nivou kako bi se terali da trenirate više i snažnije. Mi ćemo vam dati par saveta koji će vam pomoći da povećate i održite vašu motivaciju za trening.

1. Postavite realne ciljeve i zadatke koje svakodnevno morate obavljati

Ako želite uspeh, morate biti realni. Postavite realne ciljeve i trudite se da ih ostvarite. Ne možete za mesec dana izgledati kao Dejvid Bekam, jer to nije realno, ali da za mesec dana možete da skinete 8 kilograma, to je sasvim ostvarljivo uz pravilan trening i ishranu. Dakle, cilj je veoma važan i trudite se da svaki dan radite zadatke i vežbe koje će vas približiti vašem cilju.

2. Podrška prijatelja i porodice

Čak i kada se vama ne trenira, potrebno je da imate podršku koja će vas pogurati i koja će vas vratiti na pravi kolosek. To ne mora biti član porodice, već najbolji drug, pa čak i trener iz teretane koji vas motiviše i tera na rad.

3. Stalni podsetnici

Nije loše da napravite podsetnike u telefonu koji će vas podsećati na vaš cilj i terati vas da ga ostvarite. Možete čak i stavljati podsetnike po vašoj kući koji neće dozvoliti da vam motivacija padne.

4. Muzika

Muzika je sjajno motivaciono oruđe i verovatno to i sami znate. Dobra pesma može da vas natera da dižete više i da radite snažnije, a to je upravo ono šta se traži. Zbog toga napravite energičnu plejlistu i prepustite se muzici.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group