Biljka koja pomaže da se na najlakši način izborite sa prehladom i gripom

Više slika

Više slika

Sezona gripa i prehlada polako nam se približava, a sada želimo da vam predstavimo sjajan prirodni napitak koji će vam u ovakvim neprilikama itekako pomoći...

Zbog naglih vremenskih promena koje su u poslednje vreme zadesile naše prostore, prehlade su već sad u jesenjim danima postale vrlo zastupljene. Naravno virusi i bakterije se šire neverovatnom brzinom takoda je najbolje simptome odmah saseči u korenu, dok prehlada nije uzela maha.

Lekari savetuju da prehladu lečitmo đumbirom, biljkom koja je sve popularnija u ishrani poseduje lekovita dejstva koja sjajno utiče na naše zdravlje i sprečavajući prehladu.

Đumbir je tropska začinska biljka, a u narodnoj medicini koristi se kao delotvorno sredstvo za mnoge tegobe. Aroma korena je veoma prijatna i dolazi sa mirisom limuna, dok je ukus đumbira slatkasto pikantan i veoma svež. Đumbir poboljšava pamćenje, deluje kao blagi afrodizijak, smanjuje mučninu u trudnoći bez štetnih efekata, kao i mučninu kod osoba koje teže podnose putovanja.

Đumbir deluje kao antiseptik pa uništava mikroorganizme i bakterije. Zbog toga je on savršeno prirodno sredstvo protiv prehlade.

Kako da pripremite napitak od đumbira

Iseckajte đumbir na sitne parčiće i tečnost iscedite u čašu ili šolju. Đumbir prelijte vrelom prokuvanom vodom. Sačekajte da se napitak malo ohldadi, a onda ga zasladite sa medom. U čaj možete dodati i limunov sok koji će vam obezbediti  dodatan vitamin C, neophodan protiv borbe sa prehladom.

Ovaj napitak možete koristiti i kao svakodnevno zimsko piće, jer je vrlo ukusan, osvežavajuće prijatan i poseduje smirujuče dejstvo.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group