Doktor predstavlja promene u ishrani koje mogu produžiti život do 13 godina

Jedan doktor je putem TikTok naloga podelio šest različitih saveta koji nam mogu pomoći da produžimo svoj život i do trinaest godina...

Doktor Entoni Jun iz Detroita, iskoristio je ovu društvenu mrežu kako bi objasnio svojim pratiocima rezultate nove studije nazvane „Procenjeni uticaj izbora hrane na životni vek: Studija modeliranja“. Stoga, potrebno je smanjiti količinu brze hrane, zaustaviti balavljenje za predivnom šniclom i biti spreman za unos velike količine pasulja kako bismo dobacili koju godinu više.

Prva promena u ishrani koju ovaj doktor preporučuje, sa njegove liste od šest ključnih, predstavlja povećavanje unosa ribe, koja je puna omega 3 masti. Nakon toga, Dr Jun je upozorio ljude na pića ispunjena šećerima, ali je svakako poželeo da ih usmeri ka ishrani koja je daleko zdravija.

„Pod četvrtom stavkom smatram unošenje veće količine orašastih plodova i semenki, koje predstavljaju zdrave izvore masti i proteina“, dodao je doktor. „Pod trećom stavkom želim da navedem izbegavanje crvenog i obrađenog mesa, kao što su slanina i kobasice. Broj dva je unos više mahunarki, nalik pasulju, grašku i sočivu. One su izvanredan izvor proteina i vlakana na biljnoj bazi”.

„Na prvom mestu nalazi se promena koja potencijalno može dodati godine vašem životu i zasniva se na većem unosu integralnih žitarica, kao što su heljda, ovsena kaša i braon pirinač. Njima možete zameniti prerađene žitarice poput belog pirinča i bele testenine“. Međutim, doktor se oštro usprotivio studiji izjavivši da ona zapravo ne pravi razliku prema kvalitetu mesa koje jede.

„U slučaju govedine i ribe posebno, verujem da postoje ogromne razlike između stoke koja se hrani travom i ribe ulovljene u divljini, naspram onih uzgajanih na konvencionalne načine“, zaključio je doktor.

Jun je takođe iskoristio sekciju komentara kako bi pružio dodatne predloge, od konzumiranja više voća i povrća, do redukovanja potrošnje mlečnih proizvoda. On je takođe objasnio da pojedini ljudi ne reaguju dobro na gluten, tako da je savetovao i veći unos integralnih žitarica radi potiskivanja upotrebe pšenice i dostizanja sveukupno zdravijeg telesnog osećaja.

@tonyyounmd How to live 13 years longer! #study #nutrition #foodismedicine #diet #healthydiet ♬ Sunny Day - Ted Fresco

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group