Doktor tvrdi da je pronašao eliksir mladosti i da mu je telo mlađe dvadeset godina

Ukoliko bi nam svima bio pružen izbor vezan za starenje, postoje velike šanse da bi se većina ljudi opredelila da ostane mlađa što duže...

Ovo je upravo nešto u čemu je jedan doktor navodno uspeo, zahvaljujući svojoj dijeti, koja sudeći prema njemu, čini da njegovo telo bude dvadeset godina mlađe nego što zapravo jeste.

Dr Mark Hajman iz Masačusetsa, star šezdeset i tri godine, stoji iza teze da se pravom ishranom može zaustaviti, pa čak i obrnuti proces starenja, dok su njegovi saveti i trikovi itekako zapaženi, donoseći mu 2,3 miliona pratilaca samo na Instagram platformi.

Autor knjige protiv starenja, nazvane Mlad zauvek, izjavio je da postoji tip hrane koji možemo unositi i koji poseduje najveće efekte za zaustavljanje starenja na naše telo. Kako je sam naglasio, za njega, odluka o usvajanju pretežno integralne ishrane pomaže kako bi bio u najboljem zdravstvenom stanju u svom životu.

Ovaj doktor prati Pegan dijetu i otkrio je svima od čega se ona sastoji. Ovaj vid ishrane zasniva se na 75% voća i povrća, sa fokusom na bobičasto voće i hranu bez skroba. Ovo su plodovi poznati po niskom glikemijskom indeksu, a prema dijetičarima oni uključuju trešnje, pomorandže, suve kajsije, grejfrut, kruške, jabuke, šljive i breskve.

Kako doktor sam navodi, oko tri četvrtine naše prehrane potrebno je da bude pokriveno povrćem i prema njemu, potrebno je da tragamo za onim dubokih boja. On takođe savetuje ljude da se napune masnoćama iz zdravih izvora.

„Plodovi kao što su orasi, semenke, maslinovo ulje, avokado, jaja uzgajana na prirodan način i male ribe ispunjene zdravim masnoćama, kao što su sardine, skuše, haringe, inćuni i divlji lososi. Kada je reč o uljima, predlažem korišćenje ekstra devičanskog maslinovog ulja za pripremu pri niskim temperatura ili bez toplote, avokadovog ulja za kuvanje pri visokim temperaturama i organskog devičanskog kokosovog ulja.

Doktor je zatim objasnio da bi užine trebalo da nam budu orašasti plodovi, a kada se radi o mesu, on tvrdi da ga ne smemo smatrati glavnim obrocima, a svi vegani bi prema njemu trebalo da izbegavaju lažno meso i prerađene prahove. U međuvremenu, kada se radi o vežbanju, dr Hajman naglašava da je potrebno fokusirati se na treninge snage ukoliko želimo da održavamo naša tela dvadeset godina mlađim.

On tvrdi da su očuvanje mišića, njihova izgradnja i optimizacija funkcionalnosti ključ fontane mladosti. Doktor predlaže treninge sa tegovima tri dana nedeljno i tvrdi da oni imaju veoma veliki uticaj ne samo na naše telo, već i na um takođe.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group