Ishrana slavnog bildera od 5.000 kalorija dnevno za dodavanje mase

Uprkos tome što sledeći Mr. Olympia događaj neće biti održan do kraja ove godine, kanadski bodibilder Kris Bumsted već se naveliko priprema, što znači da je krenuo sa povećavanjem unosa hrane...

Čovek koji je trenutno težak 115,6 kilograma, postavio je pred sebe cilj dodavanja još 4,5 kg, kako bi zvanično postavio svoj lični rekord po pitanju kilaže. Kris je već podelio svoju dijetu koju koristi kako bi došao do idealne linije pre takmičenja, zajedno sa epskim menijem za dan nakon što osvoji svoju treću uzastopnu Mr. Olympia Classic Physique titulu. Međutim, Kanađanin je pre nekoliko dana dodao novi snimak u kome predstavlja način na koji jede kako bi ponovo dobio na kilaži tokom svog pripremnog dela sezone.

Za doručak, bodibilder uživa u buhtli sa gi puterom, dok bi normalnim danima umesto ove kombinacije bile palačinke, nakon čega sledi proteinski šejk od ovsa i bademovog putera, zadužen za ispiranje njegovih vitamina i suplemenata. Sve ovo zajedno donosi Krisu 1.344 kalorije.

Drugi obrok tokom dana stiže sa 980 kalorija i sastoji se od klasične kombinacije šnicle i pirinča, nakon kojih ubrzo sledi treći obrok u obliku piletine i pirinča, za 760 kalorija. „Volim piletinu i pirinač pre teretane jer je ovo najosnovnije jelo svih vremena i veoma je lako za varenje“, objasnio je Kris.

Obrok nakon vežbanja zasniva se na ćuretini sa slatkim krompirom i bananom, što je dovoljno za još 780 kalorija. Bamsted dodaje da batat peče u rerni ili priprema u fritezi bez ulja, radije nego da ih kuva, jer dok se pripremaju na ove načine, oni postaju manji i lakši za jelo, što mu pomaže da dostigne svoje kalorijske ciljeve tokom dana i dodavanja kilaže.

Obrok broj pet sastoji se od još slatkog krompira, avokada i mlevene junetine za 682 kalorije, dok je poslednji obrok tokom dana sačinjen od proteinskog šejka sa ovsom i bademovim puterom, teškim 600 kalorija. „Ukoliko popijem šejk ujutru i uveče, dobijem svu hranu koja mi je potrebna, onda sam potpuno spreman“, izjavio je Kanađanin. „Nisam bio preterano ješan u zadnje vreme, tako da će mi ovo pomoći da se nagruvam.“

Na kraju, Bumstedov najveći savet za gojenje jeste osiguravanje ispijanja dovoljne količine vode, što će mu pomoći da svari sve što unosi u sebe tokom dana.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group