Kako da napravite slane karamel kokice

Pomoću ovih kokica ćete uživati u omiljenom filmu ili utakmici...

Ako su vam obične kokice dosadile, i ako želite da tokom opuštenih večeri u svom domu grickate nešto drugačije i novo, onda vam savetujemo da napravite slane karamel kokice koje će zadovoljiti sva vaša čula.

Priprema ovih kokica je vrlo jednostavna, a čovek koji nam je pokazao kako se one prave je legendarni kuvar, Gordon Remzi. Iako je Remzi čovek koji je poznat po svojim teškim i delikatnim jelima, on otkriva da ponekad voli da napravi jednostavna i brza jela.

On obožava kokice, a kaže da je ova slatko-slana verzija najbolja od svih.

Potrebno je da u dubokom tiganju iskokate kokice i da ih odložite na stranu. Zatim u drugom tiganju sipajte veću kličinu šećera i dodajte malo veći prstohvat soli. Pustite da se šećer otopi i da počne da se karamelizuje. Kada vidite da se šećer otapa, dodajte malo putera i počnite da mešate. Kada se puter i šećer sjedine, dodajte jednu kesu sode bikarbone i još jednom dobro promešajte. Videćete da će se smesa pretvoriti u svetlo braon supstancu koja je vazdušasta i lepljiva i kada se to desi, znaćete da ste dobili prelepu karamelu.

Sve što treba dalje da uradite jeste da sipate kokice u karamelu i da ih dobro izmešate i vaše slatko slane grickalice su spremne.

Pogeldajte klip:

Foto:FlavCity

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2025. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group