Kako da spremite pileća krilca u tiganju

Ovo je definitivno najbrži i najlakši način da spremite ukusna i slasna pileća krilca...

Pileća krilca su sjajan način da uz malo novca napravite ukusan ručak koji će vas fino zasititi i usrećiti. Iako spremanje krilaca nije ništa preterano teško, mnoge mrzi da stavljaju krilca u rernu i da čekaju da se rerna zagreje. Kada na to vreme dodate i vreme pečenja koje je obično od 30 do 40 minuta, onda dolazite do perioda od sat vremena pripreme jela, što nije dobro za one koji žele da jedu istog trenutka.

Zato je pripremanje krilaca u tiganju sjajan način da na brzinu pripremite ukusno meso. Za pripremanje ovog jela potreban vam je malo dublji teflonski tiganj, stakleni poklopac, malo maslinovog ulja i začini po želji.

Krilca stavite u hladan tiganj koji je blago nauljen i pustite da se tiganj lagano zagreva. Tako će se masti iz krilaca lagano otpuštati i kreirati zlatnu i hrskavu koricu koju svako od vas želi. Pržite krilca na jednoj strani dok ne dobiju zlatno-crvenu boju, a zatim ih okrenite na drugu stranu. Dok se krilca prže, tiganj poklopite staklenim poklopcem kako bi se krilca skuvala i u svojoj sredini.

Kada obe strane budu gotove, krilca prevrćite po tiganju kako bi se dodatno zakuvala i ona će posle nekoliko minuta biti spremna za jelo.

Pogledajte klip koji će vam pokazati kako da spremite krilca na ovaj način:

Foto:Steele House Kitchen

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group