Kako da spremite ukusnu lovačku piletinu

Poznati kuvar Marko Piere Vajt pokazao nam je kako se sprema ukusna, mekana i sočna piletina...

Piletina je generalno laka za spremanje, ali često zna da bude dosadna, jer se vrlo često konzumira i sprema. Zato smo odlučili da vam pokažemo kako da spremite ukusnu piletinu na lovački način. Kuvar koji obožava da sprema ovo jelo jeste poznati kulinar Marko Pier Vajt, koji je vlasnik mnogobrojnih restorana koji poseduju 3 Mišelinove zvedzice, što znači da spadaju u najbolje restorane na svetu.

Takođe, Marko se pojavljivao u mnogobrojnim emisijama i imao svoje rijaliti programe u kojima je pokušavao da ljudima objasni kako da postanu bolji kuvari i kako da na zdraviji način pripremaju svoja jela.

Ovoga puta on nam je pokazao kako se sprema ukusna piletina u paradajz sosu.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela su:

Pileće grudi
Peršun
Crni luk
Paradajz
Pečurke
Puter
Brendi
Belo vino
Paradajz sos
Brašno
Kocka pileće supe

Piletinu prvo uvaljajte u brašno, a zatim ubacite u tiganj kako bi ona dobila prelepu zlatnu boju. Zatim u sredinu tiganja napravite mesta i sipajte iseckani luk. Uzmite brendi i polijte malu količinu po ivicama tiganja,a posle nekoliko trenutaka dodajte i malo belog vina.
Ostavite nekoliko trenutaka da alkohol ispari,a zatim sipajte paradajz sos, ubacite kocku pileće supe i sve ostavite da se lagano krčka i zgusne.

U drugom tiganju, sipajte malo maslinovog ulja, sipajte pečurke i počnite da ih pržite, a kasnije dodajte i sitno isečeni paradajz i izmešajte ga sa pečurkama. Zatim pečurke i paradajz pospite preko već pripremljene piletine i po vrhu pospite malo peršuna.

Pogledajte kako majstor sprema ovo fenomenalno jelo:

Foto: Food52

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group