Kako se pravi savršeno poširano jaje

Ako želite da sebe iznenadite prelepim i ukusnim doručkom, onda vam preporučujemo da napravite poširana jaja...

Jaja su najpopularnija namirnica koja se jede za doručak iz više razloga. Pored toga sto su ukusna, ona sadrže ogroman broj proteina i neverovatno su zdrava. Međutim, jaja se mogu spremati i na različite načine, što vam daje šansu da vam nikada ne dosade, jer od njih možete svašta napraviti.

Međutim primetili smo da se jaja najčešće kuvaju kao tvrda ili se pripremaju na oko ili u vidu kajgane. ALi postoji još jedan način koji je lak, koji je brz i koji će vam pružiti tečna i ukusna jaja zbog kojih ćete pozitivno poludeti.

Reč je o poširanim jajima, a ona se spremaju na sledeći načim:

Napunite veći sud vodom i pustite da voda proključa. U sud sipajte malo sirćeta (jednu do dve kašikice), a zatim dobro umutite vodu u jednom smeru, tako da napravite mali vrtlog u središtu suda. Zatim u vodu koja se okreće, razbite jedno jaje koje je prethodno odstojalo na sobnoj temperaturi.

Jaje kuvajte od 90 sekundi do 2 minuta, a ztim ga pomoću kašike izvadite, osušište papirnim ubrusom i poslužite uz parče tosta, sira ili drugih priloga po želji.

Pogledajte kako Gordon Remzi priprema ovo jaje u nekoliko trenutaka, a verujte nam da ćete i vi ovo moći da uradite.

Foto: BBC

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group