Najlakši način da napravite špagete bolonjeze

Špagete bolonjeze su sjajno jelo kada nemate mnogo vremena za spremanje i kada želite nešto jeftino, a ukusno...

Mi smo veliki ljubitelji italijanske kuhinje, a špagete su naravno jelo koje često volimo da spremamo, jer nas čine srećnim i jer su ukusne i lagane za spremanje. Iako špagete mogu biti kompleksne i napravljene od skupocenih i retkih satojaka, mi smo se odlučli da vam pokažemo kako da lako, brzo i jeftino napravite legendarne špagete bolonjeze i tako zadovoljite vas i vaše prijatelje i članove porodice.

Za ovo klasično italijansko jelo potrebne su vam špagete, mleveno juneće meso, sitno iseckan crni luk, sitno iseckan paradajz, peršun, parmezan i začini po želji.

Špagete ubacite u posoljenu vodu i kuvajte ih po upustvu koje piše na pakovanju. U vreo tiganj sipajte ulje i ubacite crni luk, koji ćete propržiti, a zatim preko njega ubacite juneće meso i mešajte, dok meso ne dobije sivu boju. Zatim i tiganj dodajte paradajz i tiganj preklopite i ostavite da se sve krčka nekoliko minuta. Paradajz će se u roku od nekoliko minuta rastopiti i napraviti prelepi paradajz sos. Zatim u tiganj ubacite malo peršuna i parmezana, jednom pomešajte, a zatim dodajte skuvane špagete i još jednom sve pomešajte.

Za tili čas dobićete preukusne špagete koje će vam zadovoljiti sva čula.

Foto:Phil Vickery

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group