Nakon 30. godine, metabolizam u našem telu usporava i tada moramo mnogo više računa voditi o tome šta jedemo...
Kada smo mladi, naše telo u velikoj meri toleriše mnogo nezdravih namirnica koje konzumiramo, ali sve se to menja kada dođemo u malo poznije godine. Nakon 30. godine, metabolizam tela se drastično menja i dosta usporava, što dovodi do toga da se telo na drugačiji način bori sa hranom i kalorijama.
Problem nastaje kada ljudi ne mogu da se odviknu od hrane koju su godinama jeli, pa u kasnijim godinama imaju tendenciju da dobiju bolesti poput dijabetesa ili da imaju ozbiljne probleme sa holesterolom i pritiskom.
Zato smo odlučili da vam predstavmo namirnice koje morate umereno konzumirati kada pređete 30. godinu, a najbolje bi bilo da ih uopšte ne konzumirate.
Prva stvar o kojoj morate voditi računa jeste šećer koj je najveći vaš neprijatelj i koji dovodi do pojave dijabetesa i povećanja kilograma.
Na drugom mestu su veštački začini i sosevi koji u sebi sadrže dosta hemijskih elemenata koji niako nisu dobri po vaše zdravlje.
Treće mesto zauzima testenina, koja je glavni krivac za povećanje kilograma u tim godinama, pa vodite računa koliko ih jedete i sa čime ih spremate.
Hleb i bela peciva odmah se nalaze iza testenine, tako da smanjite i dolaske u pekaru ako je to moguće.
Na kraju, zaboravite na sportska i dijetalna pića, jer ona loše utiču na rad vaše štitne žlezde.
V.P.