Ovaj čovek je godinu dana jeo samo ribu

Pol Grinberg je odlučio da testira da li je riba zaista toliko zdrava kao što to tvrde stručnjaci.

Za svoj dokumentarni film „Riba na mom tanjiru“, Pol je odlučio da godinu dana jede samo riblje proizvode i da posle ovog izazova testira svoje telo.

U ovom dokumetarnom filmu, on je hteo da ispita da li riba zaista toliko pozitivno utiče na ljudski organizam. Istraživanja u poslednjih nekoliko godina pokazuju da jedinjenja omega 3 kiseline pozitivno utiču na holesterol, smanjuju rizik od srčanih udara, smanjuju depresiju, poboljšavaju san, a riba je definitivno najveći izvor ovih kiselina.

Pol se najviše na to fokusirao i hteo je jednom zauvek da stavi tačku na pitanje „Da li je riba zdrava“.

Pol kaže da ovo nije bio lak zadatak. Iako voli da jede ribu, nije naviknut da je jede svaki dan i to za sva tri obroka. Godinu dana je dug vremenski period, a riba zna da postane dosadna. Ipak, Pol je uspeo da pobedi u ovom izazovu i posle godinu dana otišao je na pregled.

Rezultati su mu buli nepromenjeni, a jedina stvar koja je bila negativna je bio njegov krvni pritisak koji je bio povišen. Problem se takođe javio i sa povećanjem žive u organizmu koja je uticala na njegovo pamćenje i vid.

Ipak, rezultati nisu bili toliko loši i Pol kaže da se sjajno osećao i da je imao dosta energije, a za tih godinu dana ni jednom nije bio bolestan ili prehlađen. I medicinski stručnjaci su se kasnije pozabavili Polovim istraživanjem i doneli sledeći zaključak:

Riba nije štetna, već je jako korisna za organizam, ali samo kada se konzumira u umerenim količinama. Sve što je preterano ima tendenciju da ugrozi stanje u organizmu. Omega 3 kiseline, cink, gvožđe i drugi minerali i vitamini u ribi su neophodni za zdrav život, ali male količine žive su znak da ribu ne smete jesti često.

Savršena mera je jednom ili dva puta nedeljno. Na taj način ćete svom telu obezbediti sve što vam treba i to u potrebnim količinama.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group