Pivo vam može pomoći da smršate

Više slika

Više slika

Verovali ili ne, pivo vam može pomoći u borbi sa viškom kilograma...

Verovatno ste i vi milion puta čuli da ćete postati debeli ako pijete previše piva. Univerzitet u Oregonu se sa ovim ne slaže. Ovaj univerzitet je izvršio različita testiranja koja su pokazala kakav uticaj na naše telo ima pivo. Ljudi koji su vršili testiranja su hteli da otkriju da li pivo zaista utiče na debljanje i gojaznost. Kada su došli do rezultata, bili su šokirani.

Jedan od sastojaka piva je ksantohumol koji ima pozitivan uticaj na naše telo pa čak i poboljšava varenje i metabolizam. Istraživanja su pokazala da ovaj sastojak ima ključnu ulogu u ubrzavanju metabolizma, što dovodi do gubitka kilograma i boljeg procesuiranja hrane u želudcu i crevima.

Oni su ovo testirali na labaoratorijskim miševima. Imali su dve grupe od po 24 miša. Sve su ih hranili sa visoko kaloričnim obrocima, ali je jedna grupa dobijala od 30-60 miligrama ksantohumola. Dobijeni su krajnje iznenađujući rezultati.

Miševi koji su uzimali Ksantohumol imali su 80 posto snižen holesterol i 42 posto manje insulina u svom organizmu. Oni su takođe dobili 22 posto manje težine nego miševi koji nisu uzimali ovu supstancu.

Dakle, pivo ne mora da bude uzrok gojenja, čak vam može pomoći i da izgubite koji kilogram, ali samo pod uslovom da ga konzumirate umereno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group