Zašto je dobro jesti picu za doručak

Pica za doručak? Da! Ispostavilo se da je korisna i za ovaj obrok.

Obično se za doručak preporučuje kaša od žitarica ili jaja, a mnogi greše i jedu sendviče. Ali šta je sa picom? Poznati američki nutricionista Čelsi Emer otkriva da je pica za doručak veoma korisna. 

„Naravno, ne kažem da je pica najzdraviji obrok, ali je mnogo bolja od žitarica za doručak" , naglašava dr Čelsi Emer.

Sadrži proteine

U pici postoje sir i meso, a samim tim i proteini, koji su ujutru neophodni organizmu. Stoga, ako pojedete komad pice do 10 sati ujutru - to nije samo ukusan, već i koristan obrok. U ovom slučaju, telo je zasićeno i neće vam biti potreban još jedan obrok do ručka.

Masti umesto šećera

Komad pice sadrži više masti i mnogo manje šećera od većine proizvoda koji se preporučuju za doručak. 

Ugljeni hidrati

Pica sadrži proteine, masti, a takođe i ugljene hidrate – i to je vrlo uravnotežen doručak! Glavna stvar je da ne preterate sa picom i dovoljno je pojesti jedno parče, iako je teško zaustaviti se.

„Takođe, treba obratiti pažnju na sastav proizvoda“, kaže nutricionista.

Bićete iznenađeni činjenicom da u proseku jedan komad pice sadrži isti broj kalorija kao i posuda sa suvim žitaricama i mlekom. Međutim u mleku i žitaricama nema proteina, nema masti i nema povrća.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group