Kolektivna tužba protiv kompanije Sony zbog defektnih kontrolera

Jedna američka advokatska kancelarija podnela je tužbu protiv kompanije Sony zbog navodnog pomeranja i defektnog ponašanja PlayStation 5 DualSense analognih kontrolera koje pojedini igrači doživljavaju...

Ova tužba podneta je od strane advokatske firme Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith, ogovorne za prethodnu parnicu protiv identičnog neprirodnog odovora heptičkih funkcija na Nintendo Joy-Con uređajima. Nakon što je saznala da brojni PS5 korisnici imaju ista iskustva zbog defektnih novih DualSense kontrolera kompanije Sony, ova advokatska firma otvoreno je pozvala sve oštećene da se pridruže parnici.

Privlačeći veliko interesovanje, advokatska praksa sada tvrdi da su delovi uređaja za pružanje heptičkog odgovora igračima defektni u nekim modelima, dovodeći do driftovanja i pomeranja po ekranima korisnika bez pružanja bilo kakve akcije sa njihove strane, što umnogome kompromituje baznu funkcionalnost DualSence kontrolera. Advokati dalje tvrde da je Sony posedovao prethodno znanje o ovom fenomenu oslanjajući se na brojne žalbe koje su koirsnici uložili putem mreže, ali i toga što su DualShock sistemi prethodnih PlayStation 4 konzola imali sličan problem na koji japanski brend nije pravilno odreagovao.

“Kompanija Sony bila je svesna ovog problema u svojim kontrolerima pre samog predstavljanja PS5 konzole, kupci nisu bili upoznati sa defektom, jer verovatno ne bi kupovali nove modele, ili barem ne bi platili cenu koja je za njih tražena”, izjavili su iz advokatske kancelarije. Kompanija Sony još uvek nije izašla sa zvaničnim saopštenjem vezanim za ove tvrdnje.

N.Đ

Izvor: HypeBeast

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group