Samsung predstavlja X5 ultra brzi portabl SSD

SSD je savršenstvo koje smo dobili, sa svojim malim veličinama i nenormalnim brzinama, omogućujući nam čitanje i pisanje bez dugog čekanja kao kod standardnih mehaničkih hardova...

Problem je u tome što u laptop možete smestiti mali broj diskova, tako da je veća potreba za eksternim kapacitetima za sve vaše fajlove daleko veća. Eksterni diskovi, čak i u solid state formi, nešto su sporiji od SSD uređaja koje možete spojiti direktno na ploču. Samsung Portable SSD X5 je sada tu kako bi ovim mukama došao kraj.

Sa brzinama čitanja do 2.800 MB/s i pisanja od 2.300 MB/s, novi solid state drive kompanije Samsung može da prebacuje podatke napred/nazad približno brzinama trenutno najboljih internih SSD uređaja. Ruku na srce, nije ni blizu istim brzinama, a verovatno nikada neće ni biti, ali pomera performanse portabl eksternih uređaja daleko napred od svih prethodnih modela.

Bilo da koristite svoj SSD za čuvanje 4K videa, VR sadržaja ili 3D modela kao deo svakodnevnih zadataka, upotrebom ovog modela u poređenju sa standardnim diskovima, omogućiće vam renderovanje, transfer i obavljanje svih ostalih tradicionalnih zadataka u daleko efikasnijem maniru.

Samsung Portable SSD X5 dostiže ove odlične brzine usvajajući moderne tehnologije kao što su NvME i Thunderbolt 3, dok prvopomenuta poseduje dodatno poboljšanje transfera u poređenju sa PCIE, a poslednja omogućuje 40 Gbps protoka na USB-C konekciji. Sudeći prema kompaniji, ovaj SSD poseduje brzinu čitanja 5,3 puta veću od SATA baziranih portabl SSD uređaja i do 25,5 puta brže čitanje od mehaničkih portabl hard diskova, zajedno sa brzinama pisanja koje su dovoljno dobre kako bi prekopirale 20 GB veliki 4K video za samo 12 sekundi.

Ukoliko vas ove velike brzine brinu po pitanju zagrevanja diska, vaše brige su validne. Upravo iz tog razloga ovaj SSD poseduje ugrađeni rashladni sistem koji drži temperature nižim od 45 stepeni Celzijusa, zajedno sa Dynamic Thermal Guard tehnologijom kompanije Samsung, radi dostizanja delikatnog balansa između termalnih mogućnosti i performansi. Disk dolazi u tri veličine – 500 GB, 1TB i 2TB, omogućujući korisnicima da izaberu idealan kapacitet za sebe.

Samsung Portable SSD X5 poseduje metalnu konstrukciju, što mu pruža premijum pojavu i veoma izdržljive karakteristike, sa finišima sjajnih detalja i bazom opremljenom ivicama protiv proklizavanja, tako da može stajati na mestu gde god da ga spustite. Dodatno, ovaj SSD ojačan je magnezijumskim slojem, koji kombinovan sa ramom protiv udaraca i stresa može omogućiti sigurne padove sa oko dva metra bez ikakvih posledica, tako da ga ne morate čuvati kao da je od stakla. Ovaj disk meri 4,7 x 2,4 x 0,8 inča – širina/dubina/debljina, a teži svega 150 grama.

Radi bezbednosti, uključena je opciona šifra sa AES 256-bitnom enkripcijom, što može omogućiti pristup podacima putem pratećeg Samsung Portable SSD softvera. Disk je dizajniran sa plug-and-play funkcijama i kompatibilan je sa Mac OS Sierra 10.12 ili višim, kao i Windows 10 64 RS2 ili višim operativnim sistemima, poseduje i Thunderbolt 3 port.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group