Kako dobiti pravi izgled brade

Da li ste oduvek želeli da imate dugačku i markantnu bradu, ali kad god je pustite izgledate kao Robinzon Kruso ili Tom Henks u filmu Izgnanik?

Mnogi muškarci koji su glatko izbrijani misle da dugačka brada predstavlja rešenje kada želite da se otarasite te dosadne obaveze. Ipak, oni su samo delimično upravu. Kada želite da imate dugu, gustu i negovanu bradu, morate se pozabaviti njenim održavanjem na dnevnom nivou, koje je možda čak i napornije od jednostavnog brijanja.

Održavanje brade je izuzetno važna stvar ukoliko želite da izgledate uglađeno i uredno. Količina održavanja zavisi od dužine brade koju želite da nosite, njene gustine i stila koji želite da postignete. U zavisnosti od svega toga, možete proći sa nekoliko jednostavnih poteza mašinice ili sa rutinom nege u nekoliko koraka. 

Takozvana brada od dva dana, koju neretko viđamo na holivudskim zavodnicima za kojima žene žude, održavanje i nega su prilično jednostavni. Ukoliko želite da se zadržite na toj dužini, potreban vam je trimer koji ćete koristiti u proseku dva puta nedeljno. Koristite nastavak za dužinu 0.3 – 0.5 cm i sigurni smo da ćete biti zadovoljni rezultatima.

Ukoliko želite da pratite trend takozvanih lamberseksualaca ili da nosite drvoseča bradu, spremite se da koristite nešto više proizvoda za njenu negu kako bi uvek izgledala besprekorno. U tom slučaju, trimer vam neće biti potreban, već ćete svoju bradu moći da potkrešete makazama. Ukoliko niste baš vešti u radu sa njima, predlažemo vam da posetite frizerski salon ili bricu koji će to učiniti umesto vas.

Kada se radi o bradama srednje dužine, stvar postaje malo komplikovanija – potreban vam je trimer sa nastavkom 1.3 cm, odnosno popularna četvorka, dok vrat i obrazi treba da budu za jedan broj kraći. Tako ćete dobiti najbolji oblik koji će biti jednostavan za održavanje i koji dobro stoji praktično bilo kome.

Međutim, ono što takođe morate znati jeste da oblik brade morate prilagoditi obliku svom lica. U zavisnosti od toga da li vam je lice okruglo, dugačko, pravougaono itd, zavisi i oblik brade koji ćete odabrati. Na primer, ako je oblik vašeg lica pretežno okrugao, brada bi trebalo da bude kraća sa strane, kako bi izdužila vaš izgled, dok za duguljasto lice važi sasvim suprotno.

Koji god tip brade da odaberete, vrat i obraze nemojte brijati brijačem. Mnogi muškarci prave istu grešku i stvaraju jasne linije između brade i obrijanih delova svoj lica. Koristite mašinicu i napravite prelaze uz pomoć kojih će dužina opadati postepeno i samim tim izgledati prirodno.

Takođe, ukoliko želite da vaša brada izgleda besprekorno, obavezno skraćujte brkove tako da vam usne uvek budu dostupne – brkovi ne treba da ih dodiruju. To možete učiniti uz pomoć češlja i makaza ili mašinice.

Najvažniji korak u negovanju brade jeste higijena – bradu bi trebalo da perete redovno i posle svakog obroka, dok za savršen izgled možete koristiti razna ulja i voskove koji su sada naširoko rasprostranjeni na tržištu. Uz njihovu pomoć, brada može postati meka i laka za oblikovanje, a vašem izgledu će dati baš taj šmek koji ste želeli.

Redovnim oblikovanjem i pranjem, učinićete da brada postane ono zbog čega je i puštate - dodatak i ukras Vašem licu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group