Kako ukloniti super lepak sa kože?

Pošto mi muškarci volimo da majstorišemo, super lepak je često u našim rukama, ali se isto tako često dešava da se potuno ulepimo.

Za razliku od običnog lepka koji ima manju sposobnost lepljenja, super lepak je sasvim druga priča. Dovoljna je samo mala količina ove susptsance da dva predmeta poveže i to vrlo jakom vezom. Zbog toga se uvek preporučuje da nosite rukavice kada radite sa ovim lepkom.

Ipak, iako smo svi svesni moći ovog lepila, svima se dešava da budu „ulepljenji“. Šta onda raditi?

Verovatno vam se neće svideti odgovor, ali najbolje je da pustite da lepak sam otpadne sa vaše kože. U zavisnosti od lepka i količine koju ste naneli, super lepak će se odvojiti od vaše kože, a to može biti u periodu od 3 do 24 sata.

Ipak, postoje metode koje neće potpuno ukloniti lepak, ali će ga dosta oslabiti i olakšati vašoj koži da ga se brže reši. Aceton ili nitro razređivač su odlična preventiva ako se nađete ulepljeni. Pošto imaju dejstvo da razbijaju hemisjke susptance kao što je farba i slično, oni mogu da oslabe dejstvo super lepka. Iako ga neće u potpunosti ukloniti, pružiće vam potrebno olakšanje. Sve što je potrebno je da posle acetonskog tretmana malo sačekate.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group